Składniki:
Wykonanie :
Cebulę, natkę pietruszki i czosnek posiekać. Czosnek dodatkowo utrzeć z odrobiną soli. W rondlu rozgrzać 50 ml oliwy i podsmażyć na niej cebulę, czosnek i kiełbasę, do lekkiego zarumienienia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni rozgrzać pozostałą oliwę i podsmażyć na niej pieczarki na złoty kolor. Wymieszać ze sobą zawartość rondla, patelni i posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ogórki przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki razem z częścią miąższu i do każdej połówki nałożyć przygotowany farsz. Ogórki polać oliwą, która pozostała ze smażenia, posypać startym serem. Tak przygotowane ogórki zapiekać ok. 20-25 minut w nagrzanym do 180º C piekarniku.
SMACZNEGO!
Zuzanna Maślińska
RZD Zgierz